Kuka olen?

Kun verkkolehti Salka aloitti vuonna 2007, sen suosio yllätti ja osin uuvutti. Rakastimme Salkaa, tai ainakin olimme ylpeitä siitä. Yhdeksän vuotta kului nopeasti.

Vanhojen juttujen perään on alettu kysellä. Kesällä 2016 avaamme arkistomme näille uusille sivupohjille. Osoite on siis muuttunut. Luvassa on myös uusia juttuja kirjallisuudesta, musiikista, teatterista, taiteesta ja muusta hyvästä.

Mistä nimi Salka? Mieleen tulee tietysti ensimmäisenä islantilaisen Nobel-kirjailijan Halldór Kiljan Laxnessin romaani Salka Valka (1931-32). Salkalla on paljon muitakin merkityksiä. Andien vuoriston keskiosissa puhuttavassa inkakielessä ”salka” tarkoittaa kesyttämätöntä energiaa, tuulta. Latinassa se on liitetty yllätykseen. Olkoon Salka siis energinen ja yllättävä. Viron kielessä ”salka” on naista tarkoittava sana, mutta emme kirjoita pelkästään naisista tai naisille, eivätkä toimittajamme ole ainoastaan naisia.

Jos joskus kuitenkin niin käy, se on sattumaa, ja toivomme miesten ylittävän uutiskynnyksen seuraavalla kerralla. Ja tietysti toivomme myös miesten lukevan Salkaa, vaikka usein kulttuuri tuntuu jäävän keski-ikäisten naisten harrastukseksi. Näin ei tarvitsisi olla.

Web designerina työskentelevä ystävämme vertaa Internetiä valtamereen, johon mahtuu paljon erilaisia eliölajeja elämään rinta rinnan toistensa kanssa. Olkoon tämä nyt yksi eliölaji muiden joukossa. Kuten muutkin eliölajit, Salka on haavoittuvainen, mutta useimmiten sitkeä. Lukekaa niin tiedätte enemmän.

Salka on kaikille avoin ja ilmainen, vain Internetissä ilmestyvä uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton ja riippumaton julkaisu.

Yleisön pyynnöstä huolimatta emme julkaise livekuvaa toimistolta emmekä villeistä työmatkabileistä.

Olemme neljän hengen toimittaja-taittaja-tuottaja -tiimi Berliinistä, Porista ja Tampereelta.

Pia Hyttinen, Salla Jalovaara, Noora Salo ja Pauliina Wikman.

Uusin vahvistuksemme on harjoittelija Sanna Laurila.