Salla Jalovaaran lukuvinkit

on
  • Jan Chozen Bays: Tietoinen syöminen – opas terveeseen ja onnelliseen ruokasuhteeseen. Esipuhe Jon Kabat-Zinn. Suom. Leena Siitonen. Basam Books 2011. 256 s.

Tietoisen läsnäolon etsimiseen kannustava kirja niille, joilla on ongelmia syömisen kanssa. Olipa kyseessä ylipaino, syömishäiriö tai halu muuttaa elämäntapoja, kirjasta voi olla hyötyä. Kirjan on kirjoittanut lääkäri-meditaatio-opettaja, joten se on asiapitoinen. Kirjan mukana oleva CD tarjoaa harjoituksia läsnäoloon. Se jos mikä rohkaisi kokeilemaan.

  • Jonathan Haidt: Onnellisuushypoteesi. Nykyaikainen näkökulma ajattomaan viisauteen. Suom. Jaana-Mirjam Mustavuori. Basam Books 2011. 361 s.

Sosiaalipsykologi pohtii onnellisuutta, hyveitä ja elämän merkitystä pohjanaan sekä muinainen viisaus että viimeaikaiset tutkimustulokset neurotieteen ja psykologian alalta. Hän pyrkii selvittämään, missä määrin muun muassa buddhalaisuuden, kristinuskon ja länsimaisen filosofian käsitykset yhä pätevät. Haastava näkökulma, joka kutsuu lukijan matkalle ihmiselämän tärkeimpien kysymysten pariin.

  • Daniel Kehlmann: Maailman mittaajat. Suom. Ilona Nykyri. 2. tarkistettu painos. Keltainen pokkari. Tammi 2011 (2007). 280 s.

Romaani kahdesta tiedemiehestä 1700-1800-lukujen vaihteessa: Alexander von Humboldt oli maantieteilijä ja geofyysikko ja Carl Friedrich Gauss matemaatikko ja tähtitieteilijä. Erilaisuudestaan johtuen heidän kohtaamisessaan oli kipinää ja kitkaa, mutta myös suurta kunnioitusta. Odotettua vivahteikkaampi tarina, joka on kerrottu mallikkaasti. Tekee yllättävyydellään vaikutuksen myös tällaiseen parkkiintuneeseen lukijaan.

Julkaistu Salkassa nro 2/2011.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s