Sanna Laurilan lukuvinkit

on
  • Ilona Pietiläinen: Koti lehvistön varjossa. Rintamamiestalon uusi elämä. Kustannusosakeyhtiö Vakka ja Kansi 2012. 144 s.

Upea, suurikokoinen sisustuskirja, joka laajenee koko elämää koskevaksi. Remonttivinkkejä, askartelua, koristelua ja ruokareseptejä yhdistelevä kotoilukirja on jännittävä lukea ja komea katsella. Siihen voi palata uudelleen ja ihastua vaikka joka päivä. Kirjassa myös vieraillaan toisten kotona. Täysi kymppi minulta.

  • Tuomo Särkikoski: Kiukaan kutsu ja löylyn lumo. Suomalaisen saunomisen vuosikymmeniä.  Gummerus ja Suomen Saunaseura 2012. 368 s.

Suomen Saunaseuran 75-vuotisjuhlajulkaisu on perusteellinen selvitys suomalaisten lempihuoneen synnystä ja historiasta. Se osoittaa, ettei sauna ole ollut pelkästään kylpemistä ja synnyttämistä varten. Kuvitettu ja monipuolinen kirja on mainio lahjakirja, vaikkapa kesällä mökkiviemisinä.

  • Marko Lamberg: Päätön ritari. Kauhutarinoita keskiajalta. SKS 2012. 326 s.

Kirja esittelee keskiajan eurooppalaisia ihmisiä viihdyttäneitä jännityskertomuksia aaveista ja muista henkimaailman vaaroista. Moni nykyajan ihmiselle itsestään selvä luonnollinen olomuoto tai -tila, esimerkiksi pimeä metsä, on keskiajalla ollut epätavallisen pelottava. Taustalla pilkottaa voimakas kirkon vaikutus, toki myös pelkoa torjuvana tahona. Mieli kiinnittyy tarinoihin vielä nykyäänkin, joskaan ei pelon vaan uteliaisuuden vuoksi. Mieli kiinnittyy myös tähän kirjaan.

Julkaistu Salkassa nro 3/2013.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s