Salla Jalovaaran lukuvinkit

on
  • Tuulia Aho ja Minna Kurjenluoma: Puutarhan aika. WSOY 2012. 152 s.

Visuaalinen ja filosofinen puutarhakirja yllättää erilaisuudellaan. Ajatukset puutarhan ikuisesta keskeneräisyydestä tai vuodenaikojen kierrosta eivät kuitenkaan ole mitään uusia tai erityisiä keinoja esitellä puutarhanhoitoa. Kirjassa on kuitenkin ainesta hitiksi.

  • Ulrika Grönlund, Peter Carlsson, Gunnar Nydrén ja Helena Åkerson Liedberg: Olohuone puutarhassa. Suom. Vuokko Metsälä. Minerva 2012. 93 s.

Inspiraatiokirja esittelee kuusitoista tapaa viettää vapaa-aikaa ulkona. Ylimääräisen olohuoneen, esimerkiksi pelkistetyn aasialaisen, voi perustaa pihaan tai parvekkeelle. Levollinen, vaikkakin turhan perinteinen puutarhakirja. Potkua puuttuu.

  • Peggy Guggenheim: Taiteenrakastajan tunnustuksia. Esipuhe: Gore Vidal. Alkusanat: Janne Gallen-Kallela-Sirén. Suom. Riie Heikkilä. Helsinki-kirjat 2011. 192 s.

Mesenaatin ja galleristin sukellus omiin muistoihin ja yleisimminkin taidepiireihin Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Taiteelle omistautuneen naisen elämä ei ole aina kulkenut helpointa tietä, mutta hän osaa selvästi nauraa itselleen eikä hienostele muistelmissaan. Jännittävä kokemus.

 Julkaistu Salkassa nro 2/2012

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s