Mervi Pääkkösen lukuvinkit

on
  • Elly Griffiths: Risteyskohdat. Suom. Anna Lönnroth. Tammi 2017. 305 s.

Risteyskohdat kertoo arkeologi Ruth Gallowaystä, jolta poliisi pyytää apua hautalöydön tutkimisessa. Britannian Norfolkiin sijoittuva romaani on osa monien samankaltaisten dekkareiden jatkumoa.

Sen päähenkilö on kuitenkin sympaattinen ja helposti lähestyttävä. Nopeatempoinen juonikaan ei ole yhtään hullumpi. Se on mystiikkaan taipuvainen ja lopulta yllättää. Uusi dekkarisarja saa varmasti vankan jalansijan Suomessa.

  • Paula Hawkins: Tummiin vesiin. Suom. Antti Autio. Otava 2017. 415 s.

Paula Hawkins on tunnettu romaanistaan Nainen junassa. Uusi jännäri kertoo pikkukaupungista, jonka jokeen hukkuu kaksi naista eri aikaan. Kaupungin henkilöt ovat omalaatuisia tyyppejä. Kukaan ei tietenkään tiedä mitään tai ei ole tietävinään. Jokaisella on omat salaisuutensa peiteltävänä.

Kirjan loppu hätkähdyttää. Muutoin se ei yllä Nainen junassa -kirjan tiiviiseen tunnelmaan. Siitä huolimatta suosittelen Tummiin vesiin, en ehkä lämmöllä, mutta toivottavasti jokainen dekkareista pitävä löytää myös sen.

  • Ruth Ware: Synkän metsän siimeksessä. Suom. Oona Nyström. Otava 2017. 364 s.

Nora herää sairaalassa lapsuudenystävänsä polttareiden jälkeen eikä muista mitään. Hetkeä aiemmin hän on juossut metsän läpi, jossa on tapahtunut onnettomuus, kenties murha.

Psykologisen trillerin painostava tunnelma kasvaa kasvamistaan. Se lähenee kauhua. Ahdistunut lataus kantaa läpi koko romaanin. Romaanin aihepiirissä ja dialogissa on chick litiin vivahtava sävy. Mielenkiintoinen tapa yhdistää likkakirjallisuutta ja jännäriä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s