Noora Salon lukuvinkit

on
  • Virginia Vallejo: Rakastin Pabloa, vihasin Escobaria. Suom. Sari Selander. Like 2017. 462 s.

Kolumbialainen toimittaja Virgilia Vallejo kertoo monivuotisesta suhteestaan Pablo Escobariin, Kolumbian tunnetuimpaan huumeparoniin ja murhaajaan. Hän myöhemmin todisti tätä vastaan yhdessä historian suurimmista rikosoikeudenkäynneistä ja sai Yhdysvalloista poliittisen turvapaikan. Tarina ei ole mustavalkoinen. Huumeparonista löytyy inhimilliset puolensa, Virgiliasta kovuutta. Hurja tositarina, sellainen, jota ei voi keksiä. Monisyinen jännäri, joka on pakko lukea tiiviiseen tahtiin, jotta pysyy mukana. Olisi paikallaan tuntea paremmin Kolumbian historiaa, mutta tässäpä sitä oppii lukiessaan.

  • Philip Teir: Tällä tavalla maailma loppuu. Suom. Jaana Nikula. Otava 2017. 287 s.

Romaani kertoo ihmissuhteista ja kesälomasta Pietarsaaressa. Nelihenkinen perhe viettää lomaa sukuhuvilalla eikä ongelmitta selvitä. Mies ei pysty kertomaan potkuistaan, eikä vaimo ole tyytyväinen suhteeseen. Sivuhenkilöt luovat ajankohtaista ilmapiiriä ekologisilla ajatuksillaan. Ympäristönkuvaukseltaan ja tunnelmaltaan kirja on hieno. Se ei synkistele, vaan on ilmava. Merellinen Pietarsaari houkuttelee.

  • Ruusuvuori: Yksi näistä pienimmistä. Lapponia 1. WSOY 2017. 427 s.

Juha ja Ulla Ylisirniö-Ruusuvuori ovat kirjoittaneet romaanin vaikeasta aiheesta: lasten hyväksikäytöstä uskonnollisessa yhteisössä. Posioon sijoittuva kirja kertoo Lailasta, yksineläjästä, joka on yksi näistä lapsista. Kirjan henkilöt ovat erikoisia, mutta heitä on käsitelty syvällä ymmärryksellä ja myötätunnolla. Lukija ei välty ahdistukselta. Kirja jättää surullisen loppumaun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s