Liina Alangon lukuvinkit

  • Kristiina Wallin: Kaikki metrit ja puut. Tammi 2012. 70 s.

Neljäs runokokoelma osoittaa Kristiina Wallinin olevan viisas arvoitusten taitaja. Tanssia, tiloja ja arkkitehtuuria yhdistelevät runot toimivat dynamiikan kannattajina ja yksityisyyden vaalijoina. ”Sisäpuolella on kuviteltu tila, sisäpuolella kaikki on totta.”

  • Rosamund Lupton: Sisar. Suom. Anuirmeli Sallamo-Lavi. Gummerus 2012. 404 s.

Jännäri, joka tekee vaikutuksen taitavalla ihmiskuvauksella. Pikkusisko on kadonnut Lontoossa. Isosisko tulee New Yorkista etsimään häntä. Kirjassa on herkällä otteella kuvattuja perhesalaisuuksia Englannin maaseudulla.

  • Mari Lind, Kimmo Antila ja Antti Liuttunen (toim.): Tammerkoski ja Kosken kaupunki. Tampereen museoiden julkaisuja 115. Vapriikki 2011. 324 s.

Tällaiselle hiljattain tamperelaistuneelle hyvä tutustumisteos. Tietokirjassa kerrotaan Tammerkosken historiaa, alkulähteiltä Manse-rockiin ja nykyaikaan asti. Huolellisesti toimitettu kirja, jossa on komea kuvitus. Sopinee hyvin rinnakkaiskokemuksena William Lomaxin Tampere-aiheiselle näyttelylle Dear Maggie, joka avautuu huhtikuussa 2012 Vapriikissa.

  • Marian Keyes: Peiton alla. Tarinoita kirjailijaelämästä. Suom. Liisa Laaksonen. Tammi 2012. 254 s.

Kepeitä tarinoita ja kolumneja, joilla on joskus varsin tumma pohja. Erityisesti tämän suosikkikirjailijan hauskat, mutta sarkastiset muistelot oman uransa alusta ovat mainiota luettavaa. Marian Keyes on kirjailija, joka osaa nauraa itselleen. Hän kertoo avoimesti myös muun muassa alkoholismistaan ja kenkäriippuvuudestaan.

  • Rain Mitchell: Tasapainoilua. Joogasalin naiset. Suom. Terhi Kuusisto. Tammi 2012. 309 s.

Sarjan avauskirja joogaopettajasta ja hänen neljästä oppilaastaan losangelesilaisella joogasalilla. Romaanissa kuvataan naisten välisiä suhteita ja työelämän ongelmia. Tämä on rento, juoneltaan ennalta-arvattava kirja, jossa on sekä pintamuotia että syviä vesiä. Se innostaa hyvän olon tavoitteluun. Toisaalta se laittaa joogaa harrastavan pohtimaan omia motiivejaan lajin parissa, sen verran outoja henkilöitä tässä vilahtaa.

Julkaistu Salkassa nro 2/2012

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s