Einin juhlavuosi

Diskokuningatar Einin ensisingle Yes sir, alkaa polttaa ilmestyi 40 vuotta sitten.

Eini aloitti uransa laulusolistina jo 14-vuotiaana veljensä perustamassa Sailons-bändissä, joka keikkaili Lapin hiihtokeskuksissa. Finnlevyyn Toivo Kärjelle jätetyn demon ja koelaulun perusteella hän sai levytyssopimuksen ja muutti 17-vuotiaana Pellosta Helsinkiin.

Jo ensimmäinen single marraskuulta 1977 osoittautui hitiksi, ja siitä tuli listaykkönen. Yes Sir, alkaa polttaa oli käännös Baccaran hitistä Yes Sir, I Can Boogie, johon Irina Milan teki vanhaan lastenloruun pohjautuvat suomenkieliset sanat. Kärki ei ensikuuntelulla pitänyt Baccaran kappaleesta ja totesi Einille: ”Lapin tyttö ei tällaista läähätystä laula”. Onneksi kuitenkin lauloi.

Einin muita tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Kesä ja yö, Rakastua voisit aivan pikkuisen, Xanadu, Haloo hela Finland, Kun kosketat mua, Mä jään ja Monta monta yötä. Ensimmäinen kultalevy tuli vuonna 2002 kokoelmasta Hitit, joka myi platinaa vuonna 2012. Platinaa Eini sai myös Finnhits-kiertue 2012 -kokoelmasta.

Juhlakonsertti ja uusi yhtye

Merkkivuotensa kunniaksi Einillä on juhlakiertue, ja juhlakonsertti on Savoy-teatterissa 22.11.2017, jolloin hän esiintyy Baccaran kanssa, nyt ensimmäistä kertaa yhdessä samalla lavalla. Eini ja Baccara nähdään myös Hyvinkää-salissa 23.11.2017.

”Pitkäaikainen toiveeni toteutuu! Tästä tulee huikea, tunnerikas kohtaaminen”, toteaa Eini tulevista konserteista.

Uutta musiikkiakin hän tehnyt. Uusin single on nimeltään Iho iholla, joka julkaistiin elokuussa 2017. Se on Heidi Maria Paalasen sanoittama kappale, jonka kertosäkeessä Eini kiinnitti heti huomionsa tarttuvaan hokemaan ”Iho iholla”.

”Se toimi lähes korvamatona kertsin melodiassa. Muutoinkin teksti tuntui raikkaalta ja kokonaisuus istuu tähän päivään.”

Bändikin on nyt uusi. Aiemmin Eini keikkaili Boogie-yhtyeen kanssa, mutta elokuusta lähtien hänen bändinsä on ollut Kuumaa kamaa.

Kasaribileet Tampereella

Eini esiintyy Tampere-talon We love 80’s -tapahtumassa. Hänen tahdissaan tanssitaan kasaridiscoa Sorsapuistosalissa 29.9.2017.

Tulevasta tapahtumasta hän on kuumeissaan.

”On ihan mahtavaa tulla esiintymään Tampere-taloon ja vieläpä omana syntymäpäivänäni. Esiinnyn uuden yhtyeeni kanssa, josta olen todella innoissani. He ovat paitsi hyviä soittajia, myös loistavia esiintyjiä – lavalla on paljon silmänruokaa tarjolla!” vinkkaa Eini.

Ennen Einiä voi käydä Dingon keikalla Tampere-talon Isossa salissa.

Noora Salo

We love 80’s -aikataulut 29.9.2017

19:00 Dingo (Iso sali)

21:00 – 01:00 Kasaridisko (Sorsapuistosali)

22:00 – 23:00 Eini Kasaridiskossa (Sorsapuistosali)

www.tampere-talo.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s