Tanssin taituruutta

Cesar Corrales esiintyy elokuussa Suuressa kansainvälisessä balettigaalassa Tampere-talossa.

Englannin kansallisbaletin Cesar Corrales on nuori supertähti, joka esiintyi jo kahdeksanvuotiaana Jennifer Lopezin ja Richard Geren rinnalla elokuvassa Shall We Dance ja hurmasi pian amerikkalaiset hittimusikaalin Billy Elliotina Chicagossa ja Torontossa.

Nyt 20-vuotias Corrales on balettimaailman palkittu tähti ja Englannin kansallisbaletin nuorin ensitanssija.

Hän esittää balettigaalassa 28.8. kaksi näyttävää variaatiota klassisen baletin isän Marius Petipan koreografioista Pähkinänsärkijä ja Le Corsaire.

Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori sanoo olevansa iloinen siitä, että Balettigaala voi esitellä Corralesin kaltaisia nousevia tähtiä, jotka tulevat tuikkimaan tanssimaailman taivaalla vielä pitkään ja korkealla.

”Petipan Pähkinänsärkijässä Corrales pääsee loistamaan tyylikkäänä prinssinä. Le Corsaire tuo puolestaan iltaamme merirosvobaletille ominaista seikkailua, romantiikkaa ja värikkyyttä, ja tanssi on teknistä ilotulitusta.”

Lapsitähdestä monipuoliseksi taiteilijaksi

Cesar Corrales on ehtinyt lyhyen uransa aikana voittaa jo lukuisia palkintoja ja saavutti huikean menestyksen Youth America -balettikilpailuissa New Yorkissa vuonna 2014.

Englannin kansallisbaletin johtaja Tamara Rojo on ylistänyt nuorta tanssijaa vuolaasti: ”Cesar on karismaattinen taiteilija, jolla on uskomattoman hiottu klassinen tekniikka ja kyky liikkua monipuolisesti. Näyttämö ja yleisö ovat hänelle tuttuja jo lapsesta lähtien, ja hänellä onkin kyky luoda intensiivinen kontakti yleisöön. Ei ihme, että yleisö on hullaantunut häneen.”

Nykytanssia ja kuolemaa

Balettigaalan päävieraana on Tšekin kansallisbaletti, joka tulkitsee palkitun israelilaiskoreografin Ohad Naharin hittiteoksien kokoelman Decadance. Kyseessä on Naharin tunnettu nykytanssiteos, josta hän on tehnyt koreografioita balettiryhmille ympäri maailmaa. Nyt Tampereella on vuorossa Tšekin kansallisbaletin 20 huipputanssijan sykähdyttävä versiointi.

Gaalassa vierailevat myös Suomen kansallisbaletin tähtitanssijat Michal Krčmář ja Tiina Myllymäki, jotka tulkitsevat dueton baletista Scheherazade.

Saksalaista taituruutta esittelee Krefeldin ja Mönchengladbachin teatterin balettiryhmä. Balettitaloa luotsaava amerikkalainen Robert North tuo gaalaan muun muassa teoksensa Death and the Maiden (Tyttö ja Kuolema). Kyseessä on yksi hänen koskettavimmista koreografioistaan, josta nähdään teoksen riipaiseva loppukohtaus. Sen tulkitsevat solistitanssijat Elisa Rossignoli, Victoria Hay ja Alessandro Borghesani.

Rakkautta Radioheadin tahtiin

Romanian kansallisbaletin neljä tähtitanssijaa tuovat Shakespearen suuren klassikkoteoksen Romeo ja Julian nykyaikaan versiollaan Radio & Juliet. Teoksen koreografia on tarkkaa ja terävää, ja Radioheadin musiikki luo taidokkaasti tunnelmia. Balettigaalalle räätälöity kooste kertoo tanssin ja musiikin kautta riipaisevan rakkaustarinan.

Ensi-iltansa vuonna 2005 Mariborin baletissa Sloveniassa saanut teos on romanialaisen Edward Clugin käsialaa. Clug oli tänä vuonna ehdolla baletin Oscariksi kutsutun Benois de la Danse -palkinnon saajaksi.

Goethen Werther ja näyttäviä hyppyjä 

Dresdenin Semper-oopperan baletissa ja Unkarin kansallisbaletissa ensitanssijana työskentelevä unkarilainen István Simon vierailee balettigaalassa partnerinsa Svetlana Gilevan kanssa. He esittävät muun muassa loppukohtauksen Yannick Boguinin koreografioimasta baletista Werther, jonka tarina perustuu Goethen Nuoren Wertherin kärsimyksiin.

Lisäksi Simon ja Gileva esittävät Satanellan Grand pas de deux’n, jota kutsutaan myös Venetsian karnevaaliksi. Teoksen näyttävät hypyt, nostot ja pyörähdykset saavat yleisön varmasti haukkomaan henkeä.

Simon on voittanut useita balettikilpailuja, muun muassa kultamitalin Helsingin kansainvälisestä balettikilpailusta 2005.

Suuri kansainvälinen balettigaala järjestetään tänä vuonna toista kertaa yhteistyössä Lappeenrannan Balettigaalan kanssa. Tapahtuman juontaa Timo Sokura.

Pia Hyttinen

Kuvassa Cesar Corrales

Kuva: Dasa Wharton

Suuri kansainvälinen balettigaala 28.8.2017 Tampere-talon Iso sali

www.tampere-talo.fi

http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Balettigaala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s