Elegantti klasariduo

Var det en dröm?, Unelmaako vain?, kyselivät sopraano Irja Kajander-Vierkens ja hänen säestäjänsä, pianisti Marie Körkkö Hangon konsertissaan.

Kuinka heleästi Hangon kaupungintalon flyygeli soikaan pianisti Marie Körkön käsissä. Erityisesti hänen soittaessaan omia soolokappaleitaan, Jean Sibeliuksen Impromptua ja Kuusta, hänen soittonsa kirkkaus korostui.

Iltapäiväkonsertin solisti, sopraano Irja Kajander-Vierkens, osoittautui hienoksi tulkitsijaksi. Hän eläytyi lauluihin suurella intensiteetillä ja loi niihin ilmeikkyyttä. Hänellä on hyvä kontakti yleisöön.

Parhaimmillaan Kajander-Vierkens oli Suomi-klassikkojen parissa: Sibeliuksen Souda, souda sinisorsa, Lastu lainehilla ja Kaiutar. Myös monen laulajan suosikin Svarta rosor hän esitti vahvasti.

Sellaisissa lauluissa kuin Sibeliuksen Säv, säv, susa (Kaisla, kuiski) ja Richard Wagnerin Im Traubhaus (Kasvihuoneessa) ja Träume (Unelmat) oli liki puheeksi muovautuvia kohtia, lauhtuvia kuiskauksia. Hienoa, että laulaja uskaltaa ottaa riskejä.

Ylimääräisenä kappaleena kuultiin Richard Faltinin Två rosenblad, jossa sopraanon linjakas ääni pääsi erityisen hyvin oikeuksiinsa. Hänellä ei vielä ole Wagner-ääntä, mutta suunta on hyvä, kun on kunnianhimoa.

Elokuun alun konsertin päätteeksi esiintyjät ojensivat toisilleen punaiset ruusut, jotka he ansaitsivat hienostuneesta konsertistaan.

  • Irja Kajander-Vierkens on helsinkiläinen flamencotanssija, koreografi ja tanssinopettaja, joka on opiskellut laulua Jenni Lättilän johdolla vuodesta 2005. Hän on laulanut Suomen Laulun riveissä 2. sopraanona vuodesta 2009 ja usein myös kuoron solistina. Hän on nykyään kuoron intendentti, tehnyt tutkimusta sukuhistoriasta ja kirjoittanut kaksi näytelmää, joissa kuoromusiikki ja historialliset henkilöt kohtaavat.
  • Marie Körkkö on hämäläislähtöinen pianotaiteilija, musiikkipedagogi ja Feldenkrais-menetelmän opettaja. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Italiassa Veronan konservatoriosta vuonna 2012 ja Suomessa Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliasta ja Lahden konservatoriosta. Hän on konsertoinut solistina ja kamarimuusikkona Suomessa, Italiassa, Puolassa ja Venäjällä.

Konsertti Var det en dröm? oli Hangon kaupungintalon juhlasalissa la 4.8.2017 klo 16.

Konsertti esitetään myös Hämeenlinnassa, Sibeliuksen syntymäkodissa la 30.9.2017 klo 14.

Pia Hyttinen

http://www.suomenlaulu.fi

http://www.mariek.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s