Voitokas pianisti Ossi Tanner

Valtakunnallinen Tampereen pianokilpailu on ratkennut.

Ensimmäinen palkinto, suuruudeltaan 10 000 euroa, myönnettiin Ossi Tannerille. Jaetulle toiselle sijalle sijoittuivat soittojärjestyksessä Fanny Söderström ja Anton Mejias. Kumpikin heistä sai 6250 euroa. Tunnustuspalkinnot, kukin arvoltaan 2000 euroa, jaettiin muille finalisteille: Tarmo Peltokoskelle, Ayane Matsuuralle ja Hannu Alasaarelalle.

Kilpailussa jaettiin myös erikois- ja konserttipalkintoja. Palkinto suomalaisen vuonna 1917 tai sen jälkeen sävelletyn teoksen parhaasta esityksestä myönnettiin Hannu Alasaarelalle. Palkinnon suuruus oli 1500 euroa. Palkinnon kilpailun yhteydessä järjestetyn sävellyskilpailun kautta valitun teoksen parhaasta esityksestä sai Tarmo Peltokoski. Palkinto oli suuruudeltaan 1000 euroa.

Tampere-talossa käydyssä finaalissa kilpailijat esiintyivät yhdessä Tampere Filharmonian ja kapellimestari Klaus Mäkelän kanssa.

Tuomariston puheenjohtajana toiminut säveltäjä Kimmo Hakola sanoo, että kilpailun vajaat kaksi viikkoa ovat olleet suurta musiikin esittämisen ja tulkitsemisen juhlaa.

”Uskaltaisin väittää, että suomalaiset nuoret pianistit ovat nyt laajassa rintamassa nousseet tämän kilpailun valossa tasolle, josta voimme kansainvälisessä vertailussa olla ylpeitä. ”

SARV jakoi erikoispalkinnon 

Suomen arvostelijain liiton kriitikkopalkinto myönnettiin Tarmo Peltokoskelle. Palkintosumma oli 1000 euroa.

SARVin palkintotuomariston mukaan Tampereen pianokilpailu oli erittäin korkeatasoinen ja Tarmo Peltokosken lavaesiintyminen finaalin karismaattisin.

”Hän ylsi finaalissa soittamassaan Sergei Rahmaninovin Pianokonsertto nro 2 c-mollin tulkinnassa jännittävään ja ehdottoman persoonalliseen esitykseen. Erityistä huomiota kiinnitettiin yhteistyöhön kapellimestarin kanssa.”

SARVin palkintotuomaristoon kuuluivat YLEn musiikkitoimittaja Timo Asikainen, Aamulehden musiikkitoimittaja Harri Hautala, Hufvudstadsbladetin musiikkikriitikko Mats Liljeroos ja raadin puheenjohtaja, kulttuuritoimittaja ja kriitikko Siskotuulikki Toijonen.

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Tampereen pianokilpailussa kuultiin yhteensä 47 pianistia. Kilpailu oli avoin 15–30-vuotiaille suomalaisille ja Suomessa vähintään kolme vuotta yhtäjaksoisesti opiskelleille.

Yhdeksänpäiväisen kilpailun alku- ja välierät käytiin Tampereen Musiikkiakatemian Pyynikkisalissa, kaksipäiväinen finaali Tampere-talon Isossa salissa 24.4.-5.5.2017. Kilpailun järjesti Tampereen Pianoseura ry.

Kuva Tampereen Musiikkiakatemian Pyynikkisalista

kuva: Ville Hautakangas

lähde: SARV

www.tampereenpianokilpailu.fi

www.kritiikinuutiset.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s