Hevoset ovat ”jaloja jästipäitä”

on

Suomen suurin hevosalan messutapahtuma Hevoset juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ja 110-vuotiasta suomenhevosta.

Hevoset 2017 -messut järjestetään 8.–9.4.2017 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.  Messujen areenan ohjelma on vetänyt viime vuosina 2500-paikkaisen katsomon täyteen molempina messupäivinä. Viime vuonna messut yhdisti 15 000 hevosista kiinnostunutta kävijää ja yli 190 näytteilleasettajaa. Tänä vuonna ohjelmatarjonta kasvaa entisestään.

Merkittävimmät muutokset ovat rotu- ja lajiesittelyn laajentuminen molemmille päiville sekä toisen messupäivän aukioloaikojen aikaistaminen tunnilla: sunnuntaina messuillaan siis klo 9–17.

Estekisoissa korkeatasoiset ratsukot kisaavat taas paremmuudestaan, ja muita ohjelmanumeroita ovat muun muassa Teittilän tallin tarunomainen Horse Show sekä vauhdikas barrel race -näytös.

Lauantaina kuulijoita varmasti keräävät Marko Björsin Vastuullinen valmentautuminen -luento ja esteratsastaja-valmentaja Mikael Forsténin esteratsastusklinikka, ja kasvavasta trendistä, ratsastusmatkailusta, keskustelevat Katja Ståhl ja Riitta Kosonen. Sunnuntain kouluratsastusklinikan vetää Anna von Wendt.

Ohjelmassa on myös muun muassa varsanäyttelyn finaali. Hevosmiehenäkin tunnettu KoruMies Arvi ilahduttaa osastollaan, ja messut juontaa jälleen suosittu hevosblogisti ja toimittaja Ronja Salmi.

Tampereen Messut Oy:n projektipäällikkö Veli-Pekka Rouvali kertoo, että Hevoset 2017 -messut olivat jo ennakkoon talvella lähes loppuunmyydyt.

”Messut ovat olleet jo pitkään hyvällä mallilla. Olemme mukana Suomi100-juhlinnassa, joten tämän vuoden messuilla on odotettavissa huippuohjelman lisäksi roimasti uutta sisältöä niin ohjelmassa kuin tuotteiden ja palveluiden puolellakin.”

Suomen ainoa alkuperäinen hevosrotu

”Tampereen Messut huomioi Suomi 100 vuotta -teemavuoden messutapahtumissaan, eikä Hevoset-messut ole tässä poikkeus. Haluamme tuoda areenalle rakastetun suomenhevosen, johon kulminoituu paljon positiivista suomalaisuutta: kestävyyttä, luotettavuutta ja perinteikkyyttä. Messujen ohjelmassa on jälleen suosittuja estekisoja, joihin on nyt lisätty oma kilpailuluokkansa suomenhevoselle. Rotu näkyy ohjelmasisällössä myös monella muulla tapaa”, Veli-Pekka Rouvali kertoo.

Suomen Hippos ry:n, Suomen Hevosurheilulehti Oy:n ja Tampereen Messut Oy:n suomenhevosen 110-v-juhlavuoden inspiroimassa Hevonen ja minä -kirjoituskilpailussa etsittiin runoja ja lyhyitä tarinoita, jotka kuvaavat hevosen ja suomalaisen suhdetta sekä kumppanuutta itsenäisen Suomen eri aikakausina. Voittajatarinat julkistetaan ja luetaan messuilla lauantaina.

Kymmenen #Tähtiblogistia yhteistyöhön

Hevoset 2017 -messujen blogistikäytäntöä päivitettiin, ja yhteistyöhön valittiin kymmenen #Tähtiblogistia avoimen blogisti-ilmoittautumisen sijaan.

Tampereen Messut Oy:n tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Tanja Järvensivu kertoo, että Hevoset-messuilla on hyvin laaja ja asialleen omistautunut blogistikanta.

”On mahtavaa, että tapahtuman suosio on suuri myös alasta bloggaavien keskuudessa. Aiempina vuosina emme ole nostaneet esille yksittäisiä blogeja, mutta tästä lähtien haluamme tarjota joka vuosi valittaville Tähtiblogisteille kumppanuutta ja näkyvyyttä Suomen suurimmassa alan messutapahtumassa.”

Tampereen Messut Oy toivoi hakemuksia laaja-alaisesti koko hevosharrastuksen piiristä, ja näin myös kävi.

Valitut blogit ovat Aadan hevoselämää, Mustaa valkoisella, Pienten ponien elämää, Ruuhkavuosiratsastaja, Dancing on four legs, Reipin pehtoorin ploki, Tuhmaponi, Mandi & Amancer, Kylmäverinen unelma sekä Pennie’s.

Cityravit Helsingin Kaivarissa

Hevoset-messut on mukana myös Suomi 100 -juhlavuoden hevostapahtumassa, joka järjestetään Helsingin Kaivopuistossa 20.–21.5.2017. Yhteistyössä hevosalan eri toimijoiden kesken rakentuvassa koko perheen tapahtumassa pääsee seuraamaan erilaisia ratsastuskilpailuja ja -näytöksiä. Luvassa on myös uniikit cityravit.

Paikalle pystytetään muun muassa lasten maailma, kotieläinpiha ja laaja Expo-alue. Keväisessä tapahtumassa pääsee luonnollisesti myös halailemaan hevosia ja ottamaan selfieitä hevosten kanssa.

Kolmannen polven ratsastaja

Riina Vuorisalo tutustui ratsastukseen äitinsä ja mumminsa jalanjäljissä. Ensimmäisen kerran hän oli hevosen selässä parivuotiaana.

”En tietenkään muista siitä mitään, mutta kyllä minä aina talleille menin mielelläni. Kun opin puhumaan kunnolla, kyselin milloin taas mennään haisemaan hevosilta”, Riina nauraa.

Hän kertoo, että on jaksanut ratsastaa aikuisikään asti, koska sosiaalinen kontakti eläinten kanssa on niin ainutlaatuista.

”Hevoset ovat omanlaisiaan. Niitä sanotaan jaloiksi. Ovat ne kyllä joskus aika jästipäitäkin tai ainakin omanarvontuntoisia.”

”Heppaharrastajat ovat todella mukavaa väkeä. Parhaat ystäväni olen löytänyt juuri heidän piiristään.”

Riina on käynyt Hevoset-messuilla jo monena vuotena, mutta tänä vuonna tilanne on erityinen. Hän tuo mukanaan ”nyytin” eli alle vuoden ikäisen poikansa ja ajattelee lapselle pehmeää laskua hevosten maailmaan.

”Olemme paikalla hänen ehdoillaan.”

”Kyllä ratsastaminen sopii myös pojille, vaikka se mielletään usein tyttöjen harrastukseksi. Monet huippuratsastajathan ovat juuri miehiä, samoin kuin raviohjastajat ja -valmentajat. Onkohan niin, että tytöt ovat hyviä harrastajia ja pojista tulee ammattilaisia? Voisi olla toisinkin. Varsinkin ravipuolelle tarvittaisiin lisää naisia”, Riina pohtii.

Raveissa Riina myöntää käyvänsä harvoin.

”Ihan liian vähän. Mutta seuraan kyllä sitäkin puolta, ainakin tv-ravit on pakko katsoa joka viikko.”

Pauliina Wikman

Kuva Hevoset 2016 –messujen estekilpailusta

Kuva: Matti Kallio

Hevoset 2017 -messut 8.–9.4.2017 Tampereen Messu-ja Urheilukeskuksen A- ja E-hallissa. Auki la 8.4. klo 9–19 ja su 9.4. klo 9–17. Liput ennakkoon osoitteesta http://www.ticketmaster.fi

Hevoset Kaivarissa 20.-21.5.2017 Helsingin Kaivopuistossa. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

http://www.hevosmessut.fi

Facebook: http://www.facebook.com/Hevosmessut

Twitter: @TampereenMessut, #Hevoset

http://www.tampereenmessut.fi

http://www.hevosetkaivarissa.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s